Urologisk, Gynækologisk og Obstetrisk fysioterapi
Mit navn er Malene Månsson og jeg er uddannet fysioterapeut fra 2008. Jeg er videreuddannet som UroGynObs fysioterapeut og det er min store passion at udbrede kendskabet til gynækologisk fysioterapi og give min viden videre til en masse kvinder. En UroGynObs fysioterapeut beskæftiger sig med kvinder med problematikker indenfor det gynækologiske område.  Det er i underlivet eller bækkenområdet og kan omfatte graviditetsrelaterede bækkensmerter, inkontinens, underlivssmerter, efterfødselsproblematikker, nedsynkninger, arvæv efter kejsersnit og/eller operationer, bækkensmerter. forstoppelse, tømningsbesvær mv. En UroGynObs fysioterapeut tilbyder bækkenbundstræning, behandling af smerter og andre funktionsproblemer i underlivet eller bækkenområdet.

Jeg videreuddanner med løbende og tager kurser for at få den nyeste viden og holde mig opdateret indenfor mit speciale.

Jeg kan træffes alle hverdage på telefon 31 17 81 50 – du er velkommen til at sende sms eller mail.

Læs mere om GynObs fysioterapi på Malenes egen hjemmeside: www.gynobsfysio.dk

Urologisk, Gynækologisk og Obstetrisk fysioterapi
En GynObs fysioterapeut er specialiseret i behandling og genoptræning af med kvinder med forskellige problematikker indenfor det gynækologiske område. Det er i underlivet eller bækkenområdet og kan omfatte graviditetsrelaterede bækkensmerter, inkontinens, underlivssmerter, efterfødselsproblematikker, nedsynkninger, arvæv efter kejsersnit og/eller operationer, bækkensmerter mv. En UroGynObs fysioterapeut tilbyder bækkenbundstræning, behandling af smerter og andre funktionsproblemer i underlivet eller bækkenområdet.

Jeg er specialiseret indenfor

 • Graviditet
 • Efterfødsel
 • Inkontinens
 • Smerter og smertetilstande i underlivet (herunder endometriose, dysmenore (smerter ved menstruation), dyspareuni (smerter ved samleje), lichen sclerosus, vulvodyni mm.)
 • Nedsynkning af underlivsorganer
 • Rectus diastase
 • Arvæv/adhærencer
 • Kejsersnit
 • Forstoppelse og tømningsbesvær

Derudover tilbyder jeg holdtræning for gravide og efterfødselstræning.Læs mere om specialerne på hjemmesiden www.gynobsfysio.dk.

UNDERSØGELSE OG BEHANDLING

En GynObs Fys er uddannet til at lave en indvendig undersøgelse af bækkenbunden.
Først og fremmest skal jeg understrege at en indvendig undersøgelse hos en GynObs Fys ikke er det samme som hos gynækologen! Ingen stigbøjler eller instrumenter!

Alle patienter informeres om bækkenbundens anatomi og funktion inden undersøgelsen. Patienter skal give sit samtykke til undersøgelse.

Undersøgelsen er en blid og rolig undersøgelse og vurdering af bækkenbunden. Herunder den generelle knibefunktion, muskelstyrke og udholdenhed, evnen til afspænding af bækkenbunden, muskeltonus, smerter, koordination samt vurdering af arvæv og eventuelle skader på muskulaturen.
Den indvendige undersøgelse foretages kun hvis det er relevant og du har mod på det.

BÆKKENBUND OG KNIBEØVELSER

Bækkenbunden består af bindevæv, muskler, nerver og blodkar og lukker bækkenet nedadtil. Når musklerne trækker sig sammen støttes underlivsorganerne og  der opstår et knæk på urinrør, skede og endetarm. Dette  knæk lukker bækkenet og sørger for, at vi kan holde på urin, luft og afføring.

Bækkenbundsmusklerne sidder fast på halebenet, siderne af bækkenet og på skambenet. 

Knib knib knib men hvordan??
Mange kvinder kniber forkert og mange kvinder ved ikke hvordan et knib skal føles.
Et knib skal starte bagfra (endetarmen). Et knib skal ikke være anstrengende og det er vigtigt at lære at isolere knibet, så hele kroppen ikke spænder op under knibet. Du kan knibe for hårdt og for meget, og det er afgørende for din funktion i bækkenbunden, at du også lærer at afspænde og slippe knibet.
Jeg synes visualiseringen med blåbærret plejer at virke rigtig godt.
Forestil dig at du skal samle et blåbær op med endetarmen uden at mase det!! Du skal blot løfte det op uden at tabe det. Så skal du lægge blåbærret ned igen forsigtigt. Gentag proceduren og se om det virker for dig.
Hvis du er i tvivl om dit knib, så kontakt en GynObs Fysioterapeut og få hjælp og vejledning. Det er en rigtig god investering i dig og din krop.

Jeg er medlem af Dansk Selskab for Urologisk, Gynækologisk og Obstetrisk Fysioterapi (DUGOF) og samarbejder med Elin Solheim.

Derudover samarbejder jeg med læger og gynækologer i nærområdet.

Malene Månsson – Gyn/Obs fysioterapeut

31 17 81 50

malene@gynobsfysio.dk

Behandlingstakster for GynObs fysioterapi
Pr. 1. april 2024

      GynObs behandlinger

 • Første konsultation ca. 60min. 750kr.
 • Normalbehandling  ca. 45min. 550kr.
 • Kort normalbehandling. 30min. 395kr.
 • Efterfødselstjek (60min): 750kr.
 • Kort efterfødselstjek (30min): 395kr.

GynObs klinikken er IKKE en del af overenskomsten, og du får derfor ikke tilskud fra den offentlige sygesikring. Du får tilskud fra sygeforsikringen Danmark, og de fleste sundhedsforsikringer giver tilskud til behandlingen. Forhør dig evt. hos dit forsikringsselskab inden behandlingsstart. Du behøver ikke en henvisning for at modtage behandling.

Tilskud fra Danmark:

 • Første konsultation: 133 kr.
 • Normalbehandling: 88 kr.
 • Holdtræning: 59kr.